25/04/2023

WerkApaja: Sosiaalisesti kestävä työyhteisö

Sosiaalisesti kestävä työyhteisö – solmukohtia ja virtapaikkoja

Pitkän koronakauden jälkeen työn tekeminen on monimuotoistunut etä- ja läsnätyön erilaisiksi yhdistelmiksi. Toiset kokevat läsnätyöhön palaamisen hyvänä ja toiset eivät haluaisi palata työpaikalle. Sosiaalisen ajan monimuotoistuminen haastaa kysymään, mikä merkitys sosiaalisella ajalla on meille työssä – ja miten muotoilemme vuorovaikutusta niin, että se palvelee työn ja yhteistyön tarkoituksia ja tarpeita tässä ajassa. Työtä tehdessämme linkitymme toisiin ihmisiin suhteiden kautta: syntyy heikkoja ja vahvoja linkkejä, solmukohtia. Näiden solmukohtien kautta tieto virtaa ja siksi on tärkeää, että jatkuvasti luomme, rakennamme ja ylläpidämme laadullisesti hyviä suhteita. Sosiaalisen ajan käytön ja muotoilun tehtävä on sosiaalista arkkitehtuuria.

Elämme työpaikoilla sosiaalisen arkkitehtuurin uudelleen rakentumisen ja rakentamisen aikaa monin tavoin.

Mitä sinun työpaikallasi tapahtuu sosiaalisessa arkkitehtuurissa juuri nyt? Mihin huomio kiinnittyy? Missä puhutaan ja missä ei puhuta? Mistä puhutaan ja mistä ei puhuta?

Mitä yhdessä ajattelemme sosiaalisesti kestävästä työyhteisöstä?

Työpajan työskentelystä:

Werkan väki alustaa ja virittää teemaa. Pääset mukaan pohtimaan muiden kanssa oman työpaikkasi sosiaalisen arkkitehtuurin tilaa ja saat mukaasi virikkeitä sekä oman että työpaikkasi sosiaalisen ajan muotoiluun.

Aika: torstai 31.8.2023 klo 13.00-16.00

Paikka: Werka, Korppaanmäentie 36, LT 3

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä werkalaisiin:

Tuula Kiander

Puh. 041 45 41 612

tuula.kiander(at)werka.fi

Sanna Mäkipää

Puh. 050 348 3397

sanna.makipaa(at)werka.fi

parvi kultakaloja.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram