21/05/2015

Psykoterapiaryhmä Pikku Huopalahdessa

21.5.2015

Olen kokoamassa noin puolitoista vuotta kestävää psykoanalyyttista psykoterapiaryhmää, jonka on tarkoitus alkaa alkusyksystä 2015.

Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17.00-18.30 osoitteessa Korppaanmäentie 36 LT 3 Pikku Huopalahdessa, Helsingissä.

Psykoanalyyttinen ryhmäpsykoterapia on vuorovaikutteinen hoitomuoto. Se perustuu näkemykseen, jonka mukaan psyykkiset oireet syntyvät ja kehittyvät ihmisten välisissä suhteissa, minkä vuoksi ne ovat parhaiten ymmärrettävissä ja korjattavissa vuorovaikutuksellisin keinoin.

 

Ryhmäpsykoterapia on hyvä vaihtoehto henkilölle, joka pohtii sosiaalisia suhteitaan toisiin ihmisiin ja haluaa lisätä ymmärrystään ihmissuhteissa esiintyvien vaikeuksien syistä. Ryhmä soveltuu monenlaisten pulmien kuten masennuksen, ihmissuhdevaikeuksien, jännitysoireiden, stressin tai työuupumuksen käsittelyn foorumiksi. Ryhmään voivat hakeutua myös haastavaa vuorovaikutustyötä tekevät ihmiset, jotka haluavat lisätä itsetuntemustaan ja ymmärrystään ihmisten välisistä suhteista.

Ryhmäpsykoterapia sopii yksilöterapian jatkohoidoksi. Ryhmä ei sovellu henkilöille, joilla on akuutti tai vaikea kriisi elämässään tai ongelmallista päihteiden käyttöä.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa ja yhden istunnon kesto on puolitoista tuntia. Ryhmässä on 5-9 jäsentä, naisia ja miehiä. Hoidon aloittaminen ja onnistuminen edellyttää, että terapiaan hakeutuva on halukas keskustelemaan itsestään, elämästään ja ihmissuhteistaan. Ryhmässä kuunnellaan muita sekä tarkastellaan omaa tapaa olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ryhmään hakeutuvan henkilön on tärkeää voida sitoutua pitkäjänteiseen työskentelyyn koko puolentoista vuoden kestävän ryhmän ajaksi.

Ryhmään hakeudutaan haastattelujen kautta, joita on vähintään kaksi ennen ryhmän alkamista. Haastatteluissa varmistetaan yksilöllisesti juuri tämän ryhmän ja hoitomuodon soveltuvuus hakijalle. Haastattelusta veloitetaan 30 € kerralta ja kustannukset hoidosta ovat 30 € kokoontumiskerralta.

Vastaan mielelläni alkavaa ryhmää koskeviin tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostilla.

Risto Ruokolainen

Ryhmäpsykoterapeuttikoulutuksessa (Suomen ryhmäpsykoterapia ry)

Erityislastentarhanopettaja, työnohjaaja, organisaatiokonsultti (FINOD)

Puh 050 911 6374, sähköposti risto.ruokolainen@kolumbus.fi

Lisätietoja ryhmäpsykoterapiasta : www.suomenryhmapsykoterapia.fi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram